۱۰ غذا که در جلوگیری از سرطان پستان بسیار مؤثر هستند.
سرطان سینه نوعی سرطان است که در بافت پستان ایجاد می شود. تغذیه نقش مهمی در مدیریت و پیشگیری از سرطان سینه دارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و بهبود پیش آگهی و کیفیت زندگی افرادی که قبلاً تشخیص داده شده اند کمک کند.
در اینجا برخی از جنبه های کلیدی تغذیه در سرطان سینه آورده شده است:
حفظ وزن سالم: اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد و همچنین بر پیش آگهی و نتایج درمان تأثیر می گذارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند به حفظ وزن سالم کمک کند.
رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات داشته باشید: میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که برای حفظ سلامتی ضروری هستند. آنها همچنین حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که خواص ضد سرطانی دارند.
مصرف الکل را محدود کنید: مصرف الکل با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. زنان باید مصرف الکل خود را به بیش از یک نوشیدنی در روز محدود کنند.
اجتناب یا محدود کردن گوشت قرمز و فرآوری شده: مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. توصیه می شود مصرف گوشت فرآوری شده و قرمز را محدود کنید.
مصرف فیبر را افزایش دهید: فیبر برای حفظ سلامت دستگاه گوارش ضروری است و همچنین در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه نقش دارد. غذاهایی مانند غلات کامل، میوه ها و سبزیجات منابع خوبی از فیبر هستند.
چربی های سالم را انتخاب کنید: اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی و دانه کتان یافت می شوند، چربی های سالم محسوب می شوند و ممکن است به کاهش خطر سرطان سینه کمک کنند. از چربی های ترانس موجود در غذاهای فرآوری شده باید اجتناب شود.
مکمل ها را در نظر بگیرید: برخی مطالعات نشان داده اند که مکمل هایی مانند ویتامین D، کلسیم و اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند. با این حال، مهم است که قبل از مصرف هر گونه مکمل با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
۱_قارچ
مصرف منظم حجم متناسبی از قارچ با کاهش ریسک سرطان پستان, در میان زنانی که در مرحله پیش از یایسگی قرار دارند.ارتباط دارد.قارج ها,حاوی آنای اکسیدانی قوی هستند که می توانند از بدن در برابر سلول های سرطان پستان,محافظت کنند. از این رو به خانم ها توصیه می شود که تکه های قارچ را به انواع سالاد,املت خود اضافه کنند.
۲_جوانه بروکلی
از دیگر خوراکی های ضد سرطان سینه, جوانه بروکلی است, این جوانه سرشار از آنتی اکسیدانی به نام”سولفورفان” است. سولفورفان موجود در جوانه بروکلی باعث تخریب سلول های سرطانی و پیشگیری از رشد انها در بدن می شود.
جوانه بروکلی می تواند در انواع سالادها و سوپ ها مورد استفاده قرار بگیرد.
کلم بروکلی سر شار از سولفورفان است که یک نسخه سلامتی برای بدن انسان به شمار می رود. از خواص این ماده برای بدن می توان به محافظت در برابر انواع سرطان، افزایش کارایی مغز، افزایش گلوتاتیون و سم زدایی طبیعی اشاره کرد. جوانه کلم بروکلی بسیار بیشتر از کلم رسیده و بالغ، سولفورفان دارند. این ماده برای افرادی که دچار مشکلات تیروئید هستند نیز بسیار بسیار مفید است. علاوه بر آن سبزیجات کریستالی دارای مزایای زیادی هستند که مطالعات نشان داده است خوردن آن ها چند مرتبه در هفته می تواند تا میزان ۳۰ % از سرطان پیشگیری کند. جوانه های ۳ الی ۴ روزه بروکلی ۱۰۰% سرشار از سولفورفان هستند. علاوه بر آن بروکلی را بهتر است به صورت خام مصرف کرده چرا که میزان سولفورفان بعد از پخته شدن تقریبا از بین می رود و بهترین حالت مصرف سولفورفان جوانه های بروکلی است که در روزهای سوم یا چهارم رشد آن به بهترین میزان خود می رسد.
۳_انار
دانه های انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و “الاژیک اسید” هستند و می توانند آنزیمی که در پیشرفت سرطان پستان نقش دارد را مهار کنند.همچنین دانه انار نیز با بهبود سلامت قلب نیز ارتباط دارد.
همچنین شما می توانید مقادیر مشابهی از آنتی اکسیدان را از آب انار نیز دریافت کنید,اما باید توجه داشته باشید که فقط یک لیوان آب انار یا نصفی از خود انار را در روز مصرف کنید تا دریافت قند تحت کنترل باشد.
۴_حبوبات
مقادیر بالای حبوبات که شامل عدس و لوبیا می شود با ریسک پایین تر ابتلا به سرطان پستان در ارتباط است.عدس سرشار از فولاد و فیبر و سایر مواد مغذی است.
۵_گردو
خوردن روزانه تا ۶۰گرم گردو می تواند از پیشرفت تومورهای سرطان پستان پیشگیری کند. محققان دریافتند اسیدهای چرپ امگا۳, آنتی اکسیدان ها و فتیو استرول های موجود در گردو می توانند رشد سلول های سرطانی را آهسته کنند.
۶_بلوبری
محققان دریافته اند که یک ماده مغذی در بلوبری می تواند منجر به آپوپتوز سلول های سرطانی شود.
۷_اسفناج
در زنان سنین پیش از یایسگی, با بیشترین میزان دریافت فولات رژیمی (که اسفناج منبع خوبی از آن است)
ریسک ابتلا به سرطان پستان تا ۴۰درصد کاهش می یابد.
۸_تخم مرغ
کولین یک ماده مغذی ضروری است که به مقدار فراوان در تخم مرغ یافت می شود.و۲۴درصد ریسک سرطان پستان را کاهش می دهد.
این ماده مغذی که در زرده تخم مرغ یافت می شود برای عملکرد مناسب سلول ها مورد نیاز است.زنان باید روزانه۴۲۵میلی گرم کولین دریافت کنند که یک تخم مرغ بزرگ حاوی۱۲۶میلی گرم است,سایر منابع کولین عبارتند از ماهی,مرغ,ماکیان,بروکلی و جوانه گندم است.
۹_ماهی سالمون
خودن سالمون تازه یا کنسرو شده تأمین کننده اسید چرب امگا۳می باشد که با سلول های سرطانی مقابله و از تکثیر و بخش شدن این سلول ها پیشگیری می کند.
۱۰_غلات کامل
غلات کامل مثل چاودار می تواند ریسک سرطان پستان را کاهش دهد. یک اثر هم افزایی بین فیبرهای لینگان,ویتامین ها,مینرال و اسید فیتیک,نان چاودار را به یک ماده مقابله کنند با سرطان پستان تبدیل می کنند.
🎀مواد غذایی توصیه شده در سرطان پستان سه گانه منفی:
- ✅سیب
✅آرتیشوک( کنگر فرنگی)
✅لوبیا
✅فلفل سیاه
✅بلک بری
✅بلوبری
✅کلم بروکلی و بروکسل
✅خیار
✅سیر
✅زنجبیل
✅انگور قرمز یا مشکی
✅چای سبز
✅سبزیجات(برگهای سبز)
✅قلفل سیاه
✅کیوی
✅گلابی
✅کلم کیل
✅هویج
✅گل کلم
✅کرفس
✅آلبالو
✅مرغ ارگانیک
✅کرن بری
✅کاهو
✅خردل
✅زیتون وروغن زیتون
✅جعفری
✅پیاز
✅نگه داشتن سطح ویتامینD در سطح نرمال
🎀غذاهایی که در سرطان پستان سه گانه منفی توصیه نمیشود:
- ❌الکل
- ❌آلو و زردآلو خشک(بدلیل کادمیوم)
- ❌بیکن و گوشت فرآوری شده
- ❌گوساله مخصوصا جگر
- ❌پنیر پرچرب
- ❌مولتی ویتامین های حاوی مس(copper)
- ❌روغن ذرت
- ❌شربت های غنی از فروکتوز
- ❌خردل هندی یا خردل سیاه
- ❌برنج تایلندی و هندی
- ❌روغن بادام زمینی و بادام زمینی
- ❌غذاهای شور
- ❌لبنیات پر چرب
⚠️در برخی پژوهش ها هم تاکید بر کاهش میزان متیونین تغذیه ای جهت کاهش احتمال عود. بیماری شده است. متیونین بیشتر درگوشت قرمز ، تخم مرغ و کنجد وجود دارد.
🎀توصیه برای تمام بیماران مبتلا به سرطان پستان بالاخص نوع سه گانه منفی :
- رژیم غذایی کم چرب وکم کلسترول که موجب کاهش سرعت رشد تومورهای پستان میشود.
- اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی سالمون، تن و ساردین…گفته میشود این اسیدهای چرب باعث کاهش رشد تومورهای پستان میشوند.
- کاهش یا حذف میزان اسیدآمینه ی متیونین هم باعث افزایش حساسیت تومورهای سه گانه منفی به درمان های
مبتنی بر آنتی بادی میشود.
رژیم تغذیه ای پیشنهادی برای بیماران مبتلا به سرطان پستان با گیرنده ی her2مثبت
۱-میوه های حاوی سیتریک اسید:
فلاونوئیدهای موجود در این میوه ها میتواند. سرعت رشد تومورهای وابسته به پروتیین her2 را کاهش دهد… این میوه ها شامل:
- پرتغال
- نارنگی
- انگور
- لیمو
لازم به ذکر است که میوه های حاوی سیتریک اسید میتوانند، حساسیت سلولهای سرطانی به داروها را بالاتر ببرند و لذا از پخش شدن توده در قسمتهای دیگر بدن جلوگیری کنند.
۲-فلفل سیاه:
حاوی ماده موثره ای به نام پی پرین میباشد که دارای اثر ضد سلولهای سرطانی پستان از نوع her2 مثبت است
۳-اسیدهای چرب امگا۳
امگا ۳ برای سلامت عمومی بدن نیز توصیه شده، این چربی های طبیعی باعث تنظیم سطح کلسترول و همچنین سلولهای دارای گیرنده ی her2 سرطانی میشوند.
غذاهای حاوی امگا۳ شامل:
- روغن زیتون بکر
- دانه ی چیا
- آووکادو
- ماهی سالمون
- گردو
۴-غذاهای حاوی هورمون ملاتونین:
- ملاتونین دارای اثر ضد سرطان بوده و سلولهای سرطانی her2 مثبت را نیز مهار میکند. این غذاها شامل
- تخم مرغ
- ماهی
- آجیل
- قارچ
۵-انگورها:
روغن دانه انگور میتواند. از رشد و پخش شدن تومورهای her2مثبت جلوگیری کند.
انگورهای قرمز و بنفش سرشار از آنتی اکسیدان رسوراتول هستند که میتوانند تاثیر درمانهای سرطان پستان را بهبود بخشند.
🔊غذاهایی که در her2مثبت نباید مصرف شود
۱-غذاهای حاوی هرنوع قند، نشاسته یا کربوهیدرات
- سودا
- نوشیدنی انرژی زا
- مقدار زیاد آبمیوه
- برنج
- نان سفید و پاستا
- مواد غذایی حاوی آرد سفید
۲-روغن های اشباع شده و حاوی اسیدچرب ترانس
- مارگارین
- خامه
- غذاهای کاملا سرخ شده
- شیرینی
- کیک
- چیپس
- غذاهای آماده و. یخ زده
۳-گوشت ها
مصرف بیش از اندازه ی همه ی انواع گوشت ها بخصوص گوشت قرمز موجب افزایش کلسترول و احتمال ابتلا یا رشد تومور وابسته به her2 میشود.
به طور کلی، یک رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل انواع میوهها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی و چربیهای سالم است میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و بهبود پیشآگهی و کیفیت زندگی افرادی که قبلاً تشخیص داده شدهاند کمک کند.
منبع:
بسیار خوب و مفید بود